Huidverzorging voor de vette huid


Heb jij last van een vette onzuivere huid en ben je op zoek naar een goede huidverzorging voor vette huid ? Dan kan het heel lastig zijn om hiervoor de geschikte producten te vinden. Het is sowieso al lastig om te weten welke producten geschikt zijn voor de verzorging van de vette huid. Vaak zorgen de klassieke cosmetica er namelijk alleen maar voor dat de huid pijnlijker en droger kan worden.

Dit komt doordat je met deze klassieke producten vaak foute ingrediënten op je huid smeert, die er alleen maar voor zorgen dat je huid alleen maar extra geïrriteerd raakt. In sommige gevallen resulteert dit zelfs in nog meer verstopte poriën en zelfs acne. Omdat dit het tegenovergestelde is van wat jij wilt, lees je in dit artikel een aantal tips over het verzorgen van de vette huid. Want hoe reinig je een vette huid en welke producten gebruik je hiervoor? Zijn er misschien andere tactieken die je toe kunt passen om je vette huid aan te pakken?


Astrid Guelen - de Wildt in haar praktijk in Molenhoek

biologische ingrediënten op een tafel

Biologische ingrediënten aan de basis van gezond voedsel en goede huidverzorging

Plotselinge vette huid

Soms hebben mensen last van een plotselinge vette huid. Dit kan heel erg vervelend zijn en je misschien ook een beetje overdonderen. Hoe kom je daar ineens aan? Vaak is een plotselinge vette huid het gevolg van een allergische reactie. Dit kan voortkomen uit het gebruik van nieuwe producten, iets dat je gegeten hebt, maar ook iets simpels als een stof in de lucht of de airco op het werk. Vaak komt de huid dan ook binnen enkele dagen weer tot rust. Mocht dit niet het geval zijn, kun je wat onderzoek doen naar de nieuwe producten die je gebruikt of je nieuwe werkomgeving. Mocht je de reden niet weten te achterhalen, kun je altijd contact opnemen met een natuurlijke schoonheidssalon . Een schoonheidsspecialist kan vervolgens een huidanalyse doen en je helpen bij de huidverzorging van de vette huid .Vette huid bestrijden met voedsel

Wanneer je het gevecht met een vette huid aan wilt gaan, is het belangrijk om te weten dat een vette huid vaak van binnenuit komt. Dat wil zeggen dat je gezondheid en je eetpatroon een grote invloed hebben op staat van je huid. Een eerste stap die je dan ook kunt zetten bij het aanpakken van de vette huid, is het mijden van ongezond voedsel. Nou is ongezond voedsel natuurlijk een ruim en relatief begrip, maar in dit geval doel ik op al het voedsel dat een hoog vetgehalte heeft of veel ongezonde ingrediënten bevat. Ongezonde ingrediënten worden namelijk toch door je lichaam opgenomen en komen in je systeem terecht. Dat uit zich in de kwaliteit van je huid. Door al rekening te houden met je eetstijl, kun je dat probleem dus al vrij snel voorkomen of op zijn minst verminderen. Daarnaast is het ook voor de rest van je lichaam goed om gezond te eten. Als je een gezond lichaam hebt, heb je over het algemeen ook een gezonde, goed uitziende, huid.


Huidproducten voor de vette huid

Wanneer je een vette huid hebt en op zoek gaat naar producten die dit probleem kunnen verhelpen, wordt je overspoeld met advertenties voor producten die beloven je binnen enkele dagen van het probleem af te helpen. Echter, zoals hierboven al beschreven werd, werken deze klassieke cosmetica producten vaak averechts. Dat komt doordat deze klassieke cosmetica veelal bestaan uit synthetische ingrediënten die je huid alles behalve goed doen. Dat soort producten wil je niet op je huid hebben als je last hebt van een vette huid. De beste oplossing voor een vette huid, op het gebied van huidverzorging voor vette huid is om gebruik te maken van biologische of natuurlijke huidproducten .natuurlijke producten voor vette huid

Natuurlijke en biologische producten werken tegen een vette huidNatuurlijke huidverzorging voor de vette huid

Huidverzorging voor vette huid door middel van natuurlijke of biologische producten kan misschien overdreven lijken, maar het is vaak de beste en snelste manier om de zuur- en vetbalansen in je huid weer te herstellen. Het hebben van een chronische vette huid is namelijk niets meer dan een disbalans in je huid. Dit kan te maken hebben met je hormonen, maar ook met wat je op je huid smeert. Door gebruik te maken van biologische of natuurlijke huidverzorging, bijvoorbeeld van een natuurlijke schoonheidsspecialist , weet je zeker dat je de huid constructief verbeterd, zonder slechte ingrediënten. Vaak hebben deze natuurlijke producten ook een veel sneller en doortastender effect dan andere producten. Dit komt doordat de natuurlijke ingrediënten geen ontstekingen veroorzaken en ook diep doordringen in de huid. Daardoor wordt je huid ook van binnenuit aangepakt. Daarnaast kan een schoonheidsspecialiste ook producten samenstellen die helemaal aansluiten op jouw huid. Daarom is het een heel goed idee om gebruik te maken van natuurlijke huidverzorging.


Conclusie

Wanneer je een plotselinge of chronische vette huid hebt, kun je beginnen door te kijken naar je eetpatroon. Eet je veel ongezond of vet voedsel? Of eet je wellicht heel eenzijdig? Dan kun je de huid vaak al verbeteren door dit patroon aan te pakken. Mocht dat niet afdoende zijn, kun je kiezen voor het overstappen op constructieve, natuurlijke of biologische huidverzorging. Hiervoor kun je altijd advies vragen van een Praktijk voor natuurlijke huidverbetering. Het is aan te raden om regelmatig (eens in de twee maanden of vaker) een natuurlijke schoonheidssalon te bezoeken. Hier wordt je huid professioneel en diepgaand geanalyseerd en behandeld met passende biologische producten. Zo weet je zeker dat je alles doet aan het verbeteren van de vette huid.


Lees ook over de effecten van biologische make-up !