ZAO Make-up

Zao is een biologisch make-up merk dat volledig uit natuurlijke, biologische ingrediënten zoals plantaardige oliën en wassen plantenextracten (bamboe, kariténboter, abrikozen mais, enzovoorts) bestaat.Naast het feit dat Zao volledig biologisch en sommige producten zelfs veganistisch zijn, is het merk ook ecologisch. In deze duurzame make-up zijn alle ingrediënten van ecologisch verantwoorde en biologische landbouw. Zo is de biologische make-up van Zao goed voor jouw huid en ook voor het milieu.


De teelt van Zao ingrediënten

De teelt van alle benodigde ingrediënten voor deze make-up producten staat onder scherp toezicht van de Ecocert, dat er op toeziet of bedrijven wel of niet ecologisch en biologisch gecertificeerd worden. Zij heroverwegen regelmatig de certificeringen om er zo voor te zorgen dat bedrijven zich constant spiegelen aan de nieuwste voorwaarden.Zao make-up bevat dan ook geen toegevoegde conserveringsmiddelen of synthetisch parfum. Daarnaast is deze biologische make-up ook een alcohol vrij product.
Dit maakt biologische make-up van ZAO een zeer geschikt product voor alle huidtypen en ook een zeer verstandige, milieuvriendelijke keuze!

De ingrediënten van Zao make-up

Bamboe. Dit wordt gezien als het “ster ingrediënt” van Zao in de vorm van hydrolaat, poeder en als maceraat. Bamboe is extreem rijk aan biologisch silicium dat van buitenaf helpt om de elasticiteit van de huid te behouden.

Karitéboter. De samenstelling van de vetzuren heeft een sterk voedend en hydraterend effect op de huid. Het wordt ook aanbevolen voor een voorspoedig wondherstel bescherming tegen uv-straling en om de huid te kalmeren en de verzachten.

Rijstpoeder. Rijstpoeder is één van de oudste cosmetische ingrediënten. Het heeft als eigenschap dat het heel zacht aanvoelt op de huid, de huid matteert zonder de poriën te verstoppen en het regelt de talgafvoer.

Ricinusolie. Het specifieke vetzuur ricioleic acid in deze olie maakt dit tot een “beauty olie” die al bekend was in de oudheid. Het vermindert irritaties van de huid, herstelt en verzorgt en heeft een zuiverende werking.

Plantaardig squalaan uit olijven. Squalaan is een afgeleide stof uit olijfolie dat vrijwel dezelfde samenstellng heeft als menselijke talg. Daardoor is het een goed huidverzachtend ingrediënt. Het versterkt de natuurlijke huidbarriere, maakt de huid soepel en beschermt tegen uitdroging.


Acaciagom. Acaciagom, of Arabisch gom is verkregen uit de acaciaboom uit Senegal en wordt gebruikt als hechtingsingrediënt. Dit om de houdbaarheid te vergroten van de mascara’s en de eyeliners.


Zilverpoeder. Aanwezig in alle producten van ZAO, met uitzondering van de potloden. Dit zilverpoeder speelt een fundamentele rol als natuurlijk conserveringsmiddel, omdat het grote antibactriele eigenschappen heeft. Bovendien werkt het antiseptisch voor de huid.