Mijn visie als schoonheidsspecialiste

 

Sinds 2008 ben ik gediplomeerd TCI schoonheidsspecialiste en daarnaast ook aangesloten bij de brancheorganisatie De Huidprofessional.

In de beginjaren werkte ik vooral met de klassieke cosmeticalijnen. Tijdens mijn studie werd er niets verteld over de kracht van ingrediënten en was ik me niet bewust van de impact die deze op je lichaaam hebben. Na verloop van tijd ben ik mijzelf meer gaan verdiepen in de ingrediënten van mijn producten en wat deze nou eigenlijk doen met je huid.

Door het volgen van verschillende lezingen over gezond leven, natuurlijke producten en het gevaar van klassieke ingrediënten, kwam ik er achter dat de ingrediënten in klassieke cosmetica vaak hormoonverstorend zijn.
Aangezien 60% van een product wordt opgenomen in je bloed, is dit natuurlijk geen prettig idee!

 

Een nieuwe, natuurlijke, insteek

Het werd mij al snel duidelijk dat ik niet meer met deze producten wilde werken en ik ben op zoek gegaan naar biologische producten. Dat bracht mij bij een bedrijf dat prachtige biologische en veganistische producten maakt op basis van etherische oliën uit de Provence in Frankrijk. De keuze was dan ook snel gemaakt.

Toen bij mij in 2016 borstkanker werd geconstateerd, was ik er nog meer van overtuigd dat ik over wilde schakelen naar natuurlijke producten en biologische make-up.

 

Bijgeschoold in medische basiskennis en natuurlijk voedingsadvies

In 2019 heb ik mij bijgeschoold met een HBO-opleiding Medische Basiskennis, waardoor ik nu nog meer onderlegd ben om een goede huidanalyse te kunnen maken en daarmee een nog beter passende behandeling aan kan bieden.

In 2021 heb ik mijn diploma natuurvoedingsadviseur behaald zodat ik mijn klanten volledig kan helpen, zowel qua gezondheid als huidverzorging en huidverbetering.

 

Astrid Guelen – de Wildt