Huidanalyse laten doen

Waarom willen mensen een huidanalyse laten doen? Dat vragen mensen zich soms af, want wat is een huidanalyse nou eigenlijk en wat kun je er mee? Betaal je er voor of hoort het bij een behandeling? In dit artikel vind je alle antwoorden op de vragen die mensen vragen hebben over een huidanalyse laten doen.

biologische ingrediënten op een tafel

Wat is een huidanalyse?

Wanneer je de huid goed wilt verzorgen of effectief wilt verbeteren, is het natuurlijk belangrijk dat je hier de juiste producten voor gebruikt. Echter is een “juist product” een relatief begrip. Wat werkt voor de een, hoeft voor de ander niet perse net zo goed aan te slaan. Dat klinkt misschien een beetje gek in eerste instantie, maar dit heeft te maken met het soort huid dat je hebt. Dat is dan ook de reden dat de standaard producten die je in een winkel koopt ook niet altijd het gewenste resultaat hebben.

Om te weten wat voor een soort huid je hebt, dien je een goede huidanalyse te laten doen. Een huidanalyse is een diepgaande analyse van hoe de huid in elkaar zit, wat ze nodig heeft en waar de eventuele huidproblemen ontstaan. Hieruit kan een schoonheidsspecialiste vervolgens gemakkelijk opmaken wat voor een behandeling en welke producten het beste werken bij jouw specifieke huid.


Kan ik een huidanalyse laten doen?

Een huidanalyse laten doen is natuurlijk altijd mogelijk. Wanneer je een goede schoonheidsspecialiste bezoekt, zal hij of zij altijd een huidanalyse voor je doen voor de behandeling begint. Zo weet de specialist namelijk hoe de behandeling het beste kan worden uitgevoerd en welke producten daarbij ingezet zullen worden. Heb je bijvoorbeeld een droge huid, dan zullen er andere producten worden gebruikt dan wanneer je juist een hele vette huid hebt. Op die manier ben je er als klant zeker van dat je de best mogelijke behandeling zult ondergaan. Een dergelijke huidanalyse laten doen is meestal gratis en wordt voor de behandeling uitgevoerd. Echter, wanneer je enkel voor een analyse een afspraak maakt bij een salon kan het zijn dat je hier voor moet betalen. Dit kun je gemakkelijk checken door hier bij het maken van een afspraak even naar te vragen.


Mocht je een volledige huidanalyse willen laten maken bij een huidspecialist met een uitgebreide scan, en dergelijke, ben je natuurlijk wel iets meer geld kwijt. Je kunt er altijd voor kiezen om een dergelijke analyse te laten doen, want daar krijg je nog veel meer inzichten in je huid. Wil je echter gebruik maken van een huidanalyse zodat je geschikte huidproducten kunt gaan gebruiken, kun je gewoon kiezen voor de huidanalyse van een schoonheidsspecialiste.natuurlijke producten voor vette huid

Hoe werkt een huidanalyse?

Een goede huidanalyse wordt voor het ondergaan van een behandeling gemaakt en hieruit wordt bekeken welke producten het meest effectief zullen werken. Een goede schoonheidsspecialist zal dan ook altijd een korte diepgaande analyse maken voor de behandeling start. Hierbij zal hij of zij de volgende dingen willen weten.


Leeftijd: Een belangrijke factor van de kwaliteit en eventuele problemen van de huid, is de leeftijd van de persoon. Uiteraard is deze niet van enorme invloed op de uiteindelijke uitslag van de analyse, maar het is belangrijk dat de leeftijd wel in consideratie wordt genomen bij het samenstellen van een analyse.

Werkomgeving: Wat voor een werk doe je, en nog veel belangrijker: waar doe je dit werk? Een heel groot aandeel van de bekende huidproblemen zijn afkomstig van de stress op het werk of de omgeving waarin het werk gedaan wordt. Zo heeft een huid die dagelijks te maken krijgt met droge kantoor luchten andere problemen dan een huid die dagelijks in weer en wind staat.

Medicijngebruik. Hierbij wordt gevraagd naar de eventuele medicijnen die je gebruikt. Medicijnen zijn natuurlijk grotendeels synthetisch en hebben daardoor een slechte uitwerking op de huid. Ook kan het zijn dat bepaalde producten niet kunnen worden gebruikt in combinatie met bepaalde medicatie.

Productgebruik. Welke producten gebruik je al? Heb je bijvoorbeeld een specifiek biologisch merk dat je thuis gebruikt dat misschien niet goed samenwerkt met de producten in de salon. Of gebruik je misschien juist veel klassieke cosmetica en moet je huid eerst van deze synthetische ingrediënten afkicken voordat natuurlijke producten kunnen worden gebruikt. Dit heeft allemaal invloed op de nodige behandelingen en gebruikte producten.

Roken. Uiteraard een ja- of nee vraag: rook je? Roken kan namelijk bepaalde huidproblemen verklaren en kan ook leiden tot een droge en blekere huid.

Allergieën. Een biologische schoonheidsspecialiste zal altijd naar eventuele allergieën vragen, omdat hieruit kan blijken dat bepaalde biologische producten (op basis van plantenextract of etherische olie bijvoorbeeld) niet gebruikt kan worden.

Leefstijl en voeding. Kom jemet specifieke huidklachten? Dan kan de schoonheidsspecialiste vragen om uw levensstijl en voeding ,aangezien deze aspecten ook een zeer grote invloed hebben op de kwaliteit van de huid en de eventuele ontstane huidproblemen.


Hoe bereid ik mij voor op een huidanalyse?

Een huidanalyse laten doen betekent dat je een beeld moet hebben van je levensstijl en werk. Denk voor je een afspraak maakt dan ook eens goed na over wat je leefstijl is, heb je misschien veel stress en hoe zit je werkomgeving eigenlijk in elkaar? Door hier bewust over na te denken is het makkelijker voor de specialist om de juiste antwoorden te krijgen en een goede huidanalyse te maken.


Welke huidsoorten zijn er?

Er zijn natuurlijk enorm veel verschillende huidsoorten, aangezien elke huid verschillend is. Echter, als je in z’n algemeenheid kijkt, kun je vier huidsoorten onderscheiden. Dit zijn de:


  • Normale en gemengde huid
  • vette en onzuivere huid
  • Droge tot zeer droge huid
  • Gevoelige huid


Op basis van de hierboven beschreven huidsoorten kun je gemakkelijk de diepte ingaan. Soms valt je huid tussen verschillende huidsoorten, of heb je een vette en gevoelige huid. Het afgaan op algemene huidsoorten is dan ook nooit een goed idee. Daarom is het verstandig om een afspraak te maken bij een goede schoonheidsspecialist, die hier goed naar kijkt.


Op basis van een goede huidanalyse, kun je vervolgens speciale behandelingen ondergaan die passen bij je huid en daarnaast kan een schoonheidsspecialiste ook producten op maat voor je aanbieden.


Meer weten over biologische huidverzorging op maat?