Natuurlijke huidverzorging merken


Er zijn op de wereld honderden of zelfs duizenden verschillende biologische of natuurlijke huidverzorging merken te vinden. En elke maand lijkt er wel weer een nieuw biologisch of natuurlijk product op de markt te verschijnen. Allemaal roepen ze hetzelfde. Namelijk, dat hun merk en de producten die daarbij horen veel beter zijn dan alle andere merken op de markt. Vaak beloven ze dat zij jouw huid nog sneller zullen verjongen en verbeteren! Zo’n reclame gaat dan vaak gepaard met beelden van modellen met een strakke huid, die ze natuurlijk helemaal niet aan dat product te danken hebben.


Helaas zijn deze nieuwe producten vaak van merken die in eerste instantie nooit biologische of natuurlijke producten hebben ontwikkeld. Zij willen met deze nieuwe productlijnen vooral inspelen op die groeiende vraag van de consument naar producten zonder synthetische toevoegingen. In dit artikel vertel ik je over de verschillende soorten natuurlijke huidverzorging merken en welke het beste voor jou werken. Want welke merken kies je van al die honderden biologische en natuurlijke huidverzorging merken ?

Natuurlijke huidverzorging product met etherische olie

Etherische olie van S.P.A.



Waarom groeit de vraag naar natuurlijke huidverzorging merken?

De vraag naar natuurlijke huidverzorging merken is in de laatste jaren enorm gegroeid, omdat men zich steeds bewuster wordt van de inhoud van klassieke cosmetica. Vooral het grote aandeel synthetische en chemische ingrediënten zijn een grote bron van kritiek voor de meeste mensen. Het moge duidelijk zijn dat deze synthetische of chemische ingrediënten heerlijk smeren en je huid na aanbrengen helemaal glad doen aanvoelen. Daar zijn die specifieke chemicaliën dan ook op uitgekozen. Echter, waar men zich tot op heden vaak niet bewust van was, is dat die chemische of synthetische ingrediënten vervolgens ook door je huid heen trekken. Ze komen dan in je bloedbaan terecht, belasten onder andere de nieren en je hormoonbalans. Op die manier ben je dus je hele ‘smerende leven’ je lichaam aan het belasten met deze lichaamsvreemde stoffen. Dit kan in sommige gevallen, op de langere termijn, hele nare gevolgen hebben. Dat is dan ook de reden dat mensen bijna massaal overstappen op natuurlijke huidverzorging merken.


Meer weten over wanneer iets biologisch mag worden genoemd? Lees dan mijn artikel over biologische huidverzorging !


De goedkopere veilige cosmetica merken

Doordat men zo massaal overstapt op de natuurlijke huidverzorging merken, zie je dat ook het aanbod enorm veranderd. Waar natuurlijke of biologische producten eerst voornamelijk de hele dure producten waren, komt er nu steeds meer vraag naar betaalbare natuurlijke huidverzorging. Zoals ik in de eerste alinea al aangaf, spelen veel merken hier graag op in. Zij bieden allerlei natuurlijke gezichtsproducten die spot goedkoop zijn en in elke winkel te vinden zijn. Ze presenteren zichzelf als ideale biologische huidverzorging, maar zijn vaak niet eens volledig biologisch en bestaan maar voor minder dan 40% uit biologische ingrediënten!

Vaak zijn de goedkopere segmenten van de natuurlijke huidverzorging merken dan ook amper natuurlijk en bestaan ze vaak nog voor een groot gedeelte uit synthetische ingrediënten. Het nadeel hiervan is dat deze merken mensen doen geloven dat ze heel goed bezig zijn. Maar eigenlijk zijn ze niet echt betere merken aan het gebruiken dan eerst!


Het middensegment van natuurlijke merken

Naast de goedkopere natuurlijke huidverzorging merken vind je natuurlijk ook een midden- segment. Dit segment bestaat grotendeels uit merken die vanaf hun oprichting gefocust zijn op het creëren van natuurlijke producten voor de huidverzorging. Je kunt er bij dit middensegment vanuit gaan dat je een waardig product koopt dat een verbetering is ten opzichte van de klassieke cosmetica. Daarnaast zijn deze merken vaak gericht op een natuurlijk of zelfs biologisch aandeel van rond de 65%. Dat wil zeggen dat maar 40% of minder van het product bestaat uit synthetische (of minder natuurlijke) ingrediënten. Het middensegment is dan ook een geschikte eerste stap wanneer je over gaat stappen op natuurlijke huidverzorging merken. Een nadeel van dit segment is dat je vaak veel betaald voor de merknaam, maar dat je qua inhoud eigenlijk niet ver boven het goedkopere segment zit. Vraag je bijvoorbeeld maar eens af: zijn merken als Rituals chemisch of natuurlijk?




Het hogere segment van natuurlijke huidverzorging merken

Het hogere segment van natuurlijke huidverzorging merken zit niet ver boven het middensegment. Sommige goede natuurlijke of biologische merken zitten zelfs op een vergelijkbare prijs. Vaak betaal je bij het middensegment ook voor merknamen, zoals Rituals. Echter, in het hoge segment willen de ,vaak kleine, bedrijven gewoon goede producten op de markt brengen. Zij verdienen hun geld met het feit dat het goede producten zijn en dat veel natuurlijke of biologische schoonheidsspecialisten en particulieren deze producten inkopen. De merken en producten in het hogere segment verschillen enorm in prijs. Dit komt doordat je gewoon meer betaald voor een product dat 100% natuurlijk of biologisch is als een product dat net boven de 70% zit. Je hebt in het hogere segment dan ook een hoop keus in prijs, maar bent altijd verzekerd van kwaliteit. Een goede schoonheidsspecialist zal dan ook altijd met natuurlijke huidverzorging merken uit dit segment werken.


Welk product past het beste bij jou?

De grote verscheidenheid aan producten maakt het vaak moeilijk om een juiste keuze te maken. Welk product past nou bij jou en hoe weet je dat? De enige manier om er achter te komen welk product het beste bij jou past is door eens goed naar je huid te kijken. Ook kun je een huidanalyse laten doen door een schoonheidssalon. Uit zo’n huidanalyse komt namelijk naar voren of je een droge huid, vette huid, of andere huidtypen hebt. Er zijn allerlei gecompliceerde combinaties van huidtypen die een grote invloed hebben op de effectiviteit van de gebruikte natuurlijke huidverzorging merken. Soms weet je van jezelf al een beetje wat voor een huidtype je hebt en kun je al een beetje kijken naar de mogelijkheden. Ook kun je gewoon eens voor een merk kiezen en vervolgens kijken hoe dit bevalt. Het is belangrijk om te weten dat het ongeveer drie maanden duurt voor een natuurlijk product de schade van chemische producten heeft geheeld en echt effect kan gaan hebben.


Advies van een praktijk voor natuurlijke huidverbetering.

Soms wil je het roer gewoon helemaal omgooien en kiezen voor het best mogelijke natuurlijke huidverbetering merk voor jouw huid. In dat geval kun je het beste om advies vragen bij een praktijk voor natuurlijke huidverbetering. De specialist kan namelijk, naar aanleiding van een huidanalyse, kijken wat het beste bij jou aan zou sluiten. Daarnaast is het dan ook mogelijk om producten op maat te laten samenstellen. Hierbij zorgt de schoonheidsspecialist ervoor dat al het beste van verschillende natuurlijke huidverzorging merken in één product komen. Dit is de enige manier om helemaal zeker te weten dat je gebruik maakt van producten die 100% natuurlijk of biologisch zijn die helemaal op de vraag van jouw huid aansluiten.