Huidverzorgingsadvies


Ben jij op zoek naar goed huidverzorgingsadvies ? Dan heb je waarschijnlijk al wat op het internet rondgekeken naar de verschillende mensen en websites die dit aanbieden. Goed huidverzorgingsadvies is heel belangrijk als je de huid goed wilt (gaan) verzorgen. Het is belangrijk om goed advies te krijgen, omdat de juiste huidverzorging moeilijk zelf samen te stellen is.

Wat goede huidverzorging voor jouw huid betekent is namelijk afhankelijk van heel veel losse factoren. Goed huidverzorgingsadvies bestaat dan ook uit een diepgaande huidanalyse, gevolgd door een passend advies met producten op maat die aansluiten op jouw huid. In dit artikel lees je een aantal tips die jou helpen bij het vinden van het juiste huidverzorgingsadvies.

huidverzorgingsadvies in Malden

Natuurlijke huidverzorging aan de basis van verbetering

Wat wil je met het huidverzorgingsadvies gaan doen?

Voordat je gaat zoeken naar goed huidverzorgingsadvies, is het belangrijk om jezelf af te vragen waar je precies huidadvies voor nodig hebt. Merk je bijvoorbeeld dat je bepaalde problemen met de huid ondervindt, of wil je de huid wellicht verjongen? Het kan ook zijn dat je wilt kiezen voor betere huidverzorging om huidveroudering te voorkomen. Het is goed om de reden te achterhalen, omdat een huidadviseur of schoonheidsspecialiste hier op in kan spelen. Voor het verjongen van de huid gebruik je namelijk andere producten dan wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een vette huid of acne. Door hier goed over na te denken, kan de specialist je van beter huidverzorgingsadvies voorzien.Natuurlijk of klassiek?

Er zijn heel veel stromingen op het gebied van huidverzorgingsadvies en het is goed om je bewust te zijn van de twee belangrijkste stromingen voor je naar een adviseur gaat zoeken. Welke stroming je kiest heeft namelijk grote impact op de producten die je zult gaan gebruiken en de effecten die deze hebben op jouw gezondheid en het eindresultaat.

De meest voorkomende vorm van huidverzorgingsadvies is de klassieke vorm. Hierbij wordt je huidverzorgingsadvies afgestemd op normale, niet natuurlijke of biologische, producten. De reden dat deze vorm veel voorkomt, is dat deze stroming al heel lang bestaat. Vandaar ook de benaming “klassiek”. Een voordeel van deze stroming is dat er veel standaard producten zijn die overal verkrijgbaar zijn en vaak niet prijzig zijn. Hierdoor kun je voor weinig geld een nieuwe huidverzorging implementeren.


Het nadeel van de klassieke stroming

Het nadeel is echter dat deze producten lastig af te stemmen zijn op je huid, omdat ze heel algemeen zijn. Daarnaast zijn de producten goedkoper omdat ze voornamelijk uit synthetische bestanddelen bestaan. Het grote nadeel van het gebruik van de klassieke stroming, is dat de producten op termijn niet het gewenste effect hebben op je huid en in sommige gevallen ongezond kunnen zijn voor je huid.

Het voordeel van natuurlijke huidverzorging

De tweede, nieuwere, stroming is de natuurlijke stroming, ook wel biologische stroming genoemd. Hierbij heb je te maken met een adviseur die enkel werkt met natuurlijke en biologische producten . Het nadeel van deze producten is dat ze wat duurder zijn. Dit komt doordat de ingrediënten in deze producten uit biologisch geteelde ingrediënten bestaan.

Waarom deze producten precies duurder zijn lees je in mijn blog over Biologische Huidverzorging


Het grote voordeel van het gebruik van deze natuurlijke stroming, is dat de producten gemakkelijk op jouw huid af te stemmen zijn. Daardoor krijg je een beter product dat ook sneller een goed resultaat zal hebben. Daarnaast hebben natuurlijke producten geen vervelende bijwerkingen in de rest van je lichaam, doordat alle ingrediënten van natuurlijke aard zijn.

De meest voorkomende stromingen zijn dus de klassieke en de natuurlijke - biologische stroming. Welke past het beste bij jouw plannen?


Wat kan huidverzorgingsadvies je bieden?

Goed huidverzorgingsadvies kan niet iedereen zomaar geven. Daarvoor dien je diepgaande kennis te hebben van verschillende huidsoorten en de enorme diversiteit aan huidproducten. Een goede huidadviseur is dan ook een schoonheidsspecialiste die een praktijk voor huidverbetering heeft. Ben je op zoek naar een biologische adviseur? Zoek dan eens op een praktijk voor natuurlijke huidverbetering. Een dergelijke schoonheidsspecialiste kan je vervolgens goed adviseren naar aanleiding van een diepgaande huidanalyse. Hierbij wordt gekeken naar de omgeving waarin je werkt (bijvoorbeeld veel in de buitenlucht, of juist in de droge kantoorlucht) en wat voor een soort producten je op dit moment gebruikt.


Ook wordt gekeken naar je voedingspatroon en wat voor een soort huid je van nature hebt. Zo kan een goede schoonheidsspecialiste je een geschikt huidverzorgingsadvies geven dat jouw huid het beste zal helpen. Een natuurlijke schoonheidsspecialist kan je ook producten op maat bieden.


Lees hier mijn blog met tips over het vinden van een goede schoonheidsspecialiste !