Hoe eet ik gezond?


De kwaliteit van voeding is over de afgelopen eeuw sterk achteruit gegaan. We zijn steeds minder verse producten gaan eten. De producten die dan weer veelal als ‘vers’ worden aangeduid bij supermarkten worden veel te vroeg geoogst wat zorgt dat ze minder rijk aan vitaminen zijn. Echt gezond eten is dan ook moeilijk en het kan ook kostbaar zijn. Hieronder vind je daarom een paar dingen waar je op kunt letten om gezonder te gaan eten.

Wil je meer inzichten in jouw eetpatroon en wat jij kunt doen om jouw lichaam de juiste energie te geven? Dan kun je altijd om voedingsadvies vragen bij een adviseur.Gezond ontbijten of lunchen, het draait allemaal om variatie!

In Nederland nemen we niet vaak de tijd om goed te ontbijten of lunchen. We eten snel een boterham met kaas en pakken een aantal boterhammen in voor de lunch. Vaak eten we die vervolgens aan ons bureau terwijl we doorwerken tijdens de lunch. Vooral sinds mensen meer vanuit huis zijn gaan werken, zie je dat dit meer en meer gebeurt. Gezond ontbijten of lunchen hoeft echter niet heel veel tijd in beslag te nemen.Het geheim is 5 gezonde recepten

Het voedingsadvies dat ik je hier kan geven is: kies 5 verschillende ontbijtjes die je gedurende de week kunt eten. Dit kan bijvoorbeeld een gebakken eitje met rauwkost zijn, kokosyoghurt met fruit en noten, boekweitcracker met avocado en een beetje Himalaya zout, havermout met amandelmelk gecombineerd met vers fruit en zaden of pitten, of een glutenvrije pannenkoek met banaan.


Deze gerechtjes kun je natuurlijk ook gebruiken voor je lunch. Je kunt deze ‘s morgens of de dag ervoor al bereiden en meenemen naar het werk. Wat helemaal ideaal is, is als je een kantine op het werk hebt waar je bijvoorbeeld een gezonde salade met soep kunt nemen, een omelet of een groente/fruitsmoothie. Zo wissel je ook de lunch goed af.Gezonde voeding en jouw lichaam

Wat gezond eten ingewikkeld kan maken is dat niet elk lichaam dezelfde behoeftes heeft.

Waar de een geniet van yoghurt met fruit en noten in de ochtend, krijgt de ander juist buikpijn van die yoghurt en de noten. Het is daarom belangrijk om verschillende ontbijtjes, lunches en diners te proberen. Je leert dan van zelf welk voedsel wel en niet goed aanslaat.

Zoek actief naar nieuwe gezonde recepten online en probeer ze eens uit. Zo maak je voor jezelf langzaam een poel van lekkere gerechtjes die je kunt maken voor je ontbijt, lunch of diner. Dit maakt het makkelijker en leuker om afwisselender en gezonder te eten.


Met voedingsadvies zet je meteen die extra stap

Wil je graag gezonder gaan eten, maar weet je niet hoe? Of ben je benieuwd hoe gezond je al eet? Dan kun je altijd een afspraak maken bij een voedingsadviseur. Op basis van jouw dagelijkse eetpatroon wordt gekeken hoe gezond je nu eet en waar je nog zou kunnen verbeteren. Met dit voedingsadvies kun je vervolgens direct aan de slag.


Ben jij benieuwd hoe gezond jij al eet? Kom dan een keertje langs voor een gesprek .