Etherische Olie

In mijn praktijk voor natuurlijke huidverbetering maak ik enkel gebruik van de beste natuurlijke producten op basis van etherische olie. De producten van S.P.A. hebben het hoogste gehalte aan diverse etherische oliën. Het merk Les Gavots bestaat ook uit etherische oliën, maar vermengd deze met andere natuurlijke extracten zoals plantenextract en diverse oliën.

Wat is etherische olie?

Een plant bestaat voornamelijk uit plantenolie, wat je vaak in producten terug ziet.
Maar daarnaast bestaat een plant ook uit etherische olie. Deze etherische olie komt in hele kleine hoeveelheden voor in elke plant en is dus moeilijk te distilleren. Echter zijn deze etherische oliën heel belangrijk voor de plant, bijna vergelijkbaar met de hormonen in ons eigen lichaam.

Elke etherische olie heeft zo zijn eigenschappen en krachten. Deze eigenschappen kunnnen na distillatie bijvoorbeeld een natuurlijk verzorgingsproduct heel erg veel extra kracht geven!
Wat de verschillende eigenschappen van de etherische olie zijn, is afhankelijk van waar de olie gewonnen is. Een etherische olie kan namelijk verkregen worden uit bijvoorbeeld de bloem, de wortels of de bladeren.

Een etherische olie is dus een natuurlijke, zeldzame olie die als een soort hormoon fungeert voor planten. Deze olie is dus zo zeldzaam omdat ze maar mondjesmaat in een plant voorkomt en lastig te distilleren is.

Hoeveel etherische olie moet je gerbuiken?

Wanneer je een product koopt waar etherische olie in zit, is het belangrijk om te kijken hoeveel procent van het product uit deze etherische olie bestaat.
De klassieke aromatherapie mengt bijvoorbeeld plantenolie met enkel een paar druppels etherische olie. Daardoor is de concentratie aan etherische olie in deze producten maximaal 3%.

Bij een biologisch merk als Absolution wordt echter combinaties gemaakt van enkel etherische oliën, waardoor deze producten bijzonder effectief en specialistisch hun werk kunnen doen.
Hiermee vervallen alle negatieve gevolgen van het mengen van etherische olie met normale plantenolie.

Wat doet etherische olie?

De kracht van een merk als Absolution in vergelijking met de klassieke cosmetica, is dat zij in hun producten een etherische oliewaarde van 100% hanteren! Deze krachtige producten hebben hierdoor het vermogen om door alle huidlagen heen te trekken en daarmee bijvoorbeeld huidproblemen effectief aan te pakken!

Huidproblemen ontstaan namelijk onder de opperhuid. Bij gebruik van klassieke cosmetica, waarbij de werkende stoffen niet onder die huidlagen komen, pak je het probleem dus veel minder effectief aan. Het duurt dan veel langer voor er enig effect zichtbaar is.

Inzet van etherische olie bij ziekte

Een etherische olie is dus goed in te zetten voor een goede natuurlijke huidverzorging of huidverbetering. Daarnaast is het ook inzetbaar bij ziekte.

Etherische oliën zijn bijvoorbeeld werkzaal bij circulatiestoornissen, stoornissen aan het zenuwstelsel, dermatologische afwijkingen, slapeloosheid, reuma, artrose, et cetera.

Ook infecties zijn met etherische oliën te behandelen en heeft hierbij een vergelijkbare kracht als antibiotica. Echter werkt een etherische olie in op de omgeving van een ziektekiem en maakt hem vervolgens onleefbaar voor deze kiem. Op die manier wordt een ziektekiem op natuurlijke manier behandeld. Het is dus eigenlijk een natuurlijke antibiotica!

Hoe wordt etherische olie verkregen?

Meestal gebeurt het verkrijgen van etherische olie door middel van distillatie. Deze techniek kan echter alleen worden toegepast bij planten die niet door warmte beschadigen.

In een distilleer kolf worden de plantendelen aan de kook gebracht en verdampt de olie met het water. Vervolgens wordt deze oliedamp los opgevangen van de waterdamp en voor een tijdje tot rust gebracht. Tijdens deze periode kunnen alle eigenschappen zich optimaal ontwikkelen. Als dit niet gebeurt, vervalt de kwaliteit van de etherische olie.