Biologische huidverzorging

Steeds meer mensen proberen de overstap te maken van het gebruiken van diverse klassieke huidverzorgingsproducten naar het gebruiken van  biologische huidverzorging met haar veilige cosmetica merken.

De een wil overstappen omdat ze gewoon betere resultaten willen behalen op het gebied van huidverzorging of huidverbetering. De ander stapt over omdat hij of zij er vooral zeker van wil zijn dat er geen chemische ingrediënten meer in zijn of haar huid terecht komen.

Wat jouw reden ook is om over te willen stappen, het is een hele goede stap! Overstappen op biologische huidverzorging betekent dat je beter voor je huid en de rest van je lichaam gaat zorgen. Wat de overstap op biologische huidverzorging precies voor jou en je lichaam betekent, lees je hieronder. Maar eerst kijken we naar wat biologische huidverzorging nou eigenlijk betekent

Etherische olie producten voor biologische huidverzorging.

Wanneer is iets biologisch?

Biologische huidverzorging is niets meer dan de verzorging van de huid met behulp van producten die bestaan uit biologisch geteelde ingrediënten.

Het is dan ook belangrijk om te weten dat niet alle natuurlijke producten per definitie ook biologische producten zijn! Of een product naast natuurlijk ook biologisch is, hangt namelijk helemaal af van hoe die natuurlijke ingrediënten op de plantage zijn geteeld. Als het teeltproces op een biologisch gecertificeerde manier is gebeurd, kun je spreken van biologische ingrediënten. Het woord "biologisch" is dan ook wettelijk beschermd en wordt streng gecontroleerd door een officiële controle-entiteit, die vervolgens rapporteert aan de Europese Unie. Elk land heeft zijn of haar eigen controle-entiteit. In Nederland hebben boeren en telers te maken met de SKAL. Deze entiteiten moeten dan ook een EU-goedgekeurde organisatie zijn voor ze een “biologisch” label af mogen geven. In Nederland en België zijn er nog een aantal controle instanties, zoals EKO en Biogarantie.

Om een ingrediënt biologisch te mogen noemen, moet dus voldaan worden aan strenge regels met betrekking tot de verzorging van het gewas en de verzorging van de gebruikte grond.

biologische huidverzorging

Wat is het voordeel van biologische huidverzorging?

Het voordeel van biologische huidverzorging is niet in één zin te vatten. Er zijn namelijk meerdere grote voordelen aan het gebruik van biologische huidverzorging. Een belangrijk voordeel om mee te beginnen, is dat de biologische teelt veel minder schadelijk is voor de natuur en het milieu dan de normale natuurlijke teelt of de productie van synthetische ingrediënten. Daardoor laat je met het gebruiken van biologische producten dus een minder grote voetstap achter op onze natuur. Daarnaast is, een minder mondiaal voordeel, dat je uit biologische huidverzorging heel veel meer actieve stoffen kunt halen dan uit natuurlijke of, nog erger, synthetische producten.

Daardoor is biologische huidverzorging simpelweg effectiever dan de normale, natuurlijke huidverzorging. Maar wat maakt een biologisch ingrediënt nou zo effectief?


Waarom zijn de biologische ingrediënten effectiever dan de natuurlijke?

Ingrediënten die op een biologische manier worden gekweekt hebben op eigen kracht moeten overleven, zonder pesticiden of een fijne, extra bemeste grond. Daardoor hebben deze gewassen normale stress ondervonden die de andere gewassen niet kennen.

Van stress maken gewassen allerlei extra hormonen aan die de plant rijker maken aan allerlei stoffen die op hun beurt weer heel goed zijn voor de mens. Zodra deze gewassen vervolgens worden geoogst door de biologische teler, vind je dus veel meer goede stoffen in deze ingrediënten. Deze krachtige ingrediënten worden vervolgens samengevoegd in een product voor biologische huidverzorging. Die smeer jij uiteindelijk op je huid, en zo komen die hormonen die de plant in de ruwe natuur heeft aangemaakt bij jou op de huid terecht, waar ze je huid verstevigen en vervolgens door je lichaam kunnen worden afgebroken.

Wat zijn de beste producten voor biologische huidverzorging?

Wanneer je de stap zet en producten voor biologische huidverzorging aan gaat schaffen, zul je misschien merken dat je overdonderd wordt door de hoeveelheid informatie op het internet. Er zijn honderden blogs, websites, informatiepagina’s en online discussies die je allemaal informatie geven over wat nou een goed product voor biologische huidverzorging is.

Echter zijn er maar een paar dingen waar je goed op moet letten bij het maken van een keuze. Allereerst is het belangrijk om je te realiseren dat niet alle producten die een label met “biologisch” dragen ook helemaal biologisch zijn. Dit komt doordat producenten van biologische huidverzorgingsproducten biologische ingrediënten mogen mixen met normale, natuurlijke, ingrediënten. Het product is dan nog steeds biologisch, maar het werkelijke aandeel biologische ingrediënten is misschien maat 60%. Als je voor échte biologische huidverzorging wilt gaan, kun je het beste kiezen voor producten met minimaal 70% aan biologische ingrediënten. Het beste is natuurlijk een product dat 100% biologisch is, of zelfs veganistisch!

Advies over biologische producten

Om een goed en sterk biologisch huidverzorgingsproduct te vinden, zul je moeten zoeken naar merken die hoge concentraties aan biologische ingrediënten bieden. Pas dan krijg je het resultaat waar jij op hoopt! Hiervoor kun je urenlang over het Internet struinen of allerlei producten proberen. Maar wist je dat het ook mogelijk is om gewoon advies te vragen aan een specialist biologische huidverzorging? Zoek eens op een praktijk voor natuurlijke huidverbetering in jouw buurt. Wellicht bevindt er zich wel een specialist biologische huidverzorging in jouw buurt!

Voor advies hoef je natuurlijk niet te betalen bij een praktijk voor natuurlijke huidverbetering. Meestal kun je gewoon een mailtje sturen of even bellen met deze schoonheidsspecialist en zij kunnen je helpen bij het vinden van geschikte producten. Ook kan het een goede zet zijn om gewoon eens bij een biologische schoonheidsspecialist langs te gaan om een huidanalyse te laten maken. Dan weet je namelijk precies wat voor een soort producten goed zouden zijn voor je huid en waar je die zou kunnen vinden.

Groen natuurlijk product voor biologische huidverzorging