4 redenen waarom je voor natuurlijke huidverzorging kiest


Natuurlijke huidverzorging wordt steeds meer gebruikt als vervanger van de klassieke cosmetica. Steeds meer mensen zoeken dan ook een manier om over te stappen op natuurlijke huidverzorging . Sommige mensen twijfelen nog en vragen zich soms af waarom de overstap naar natuurlijke huidverbetering of natuurlijke huidverzorging zo belangrijk zou zijn. Daarom vind je in dit artikel 4 redenen waarom je voor natuurlijke huidverzorging kiest. Want wat zijn nou eigenlijk de belangrijkste redenen om voor natuurlijke huidverzorging te kiezen en niet voor de klassieke cosmetica?


biologische ingrediënten op een tafel

1: Sneller het gewenste resultaat

Een van de voornaamste redenen dat je voor natuurlijke huidverzorging zou moeten kiezen is dat je met deze producten simpelweg sneller resultaten boekt. Dit komt doordat natuurlijke huidproducten, zoals natuurlijke gezichtsproducten, beter inspelen op wat de huid écht nodig heeft. Dit komt doordat de ingrediënten die bij deze producten worden gebruikt vele malen krachtiger zijn dan de ingrediënten van klassieke cosmetica. Dit resulteert in een effectievere behandeling en daardoor dus ook in snellere resultaten. De resultaten van behandelingen kunnen variëren van het verjongen van de huid, tot het verzorgen van een droge- of juist vette huid, maar ook voor het verminderen van een onrustige huid. Dankzij de natuurlijke ingrediënten kunnen behandelingen gemakkelijk worden aangepast en helemaal worden ingericht op de vraag van jouw huid.


2. Langdurig resultaat, dankzij diepgaande verbeteringen

Een tweede reden om over te stappen op natuurlijke huidverbetering of natuurlijke huidverzorging is dat de resultaten langdurig zijn. Wanneer je een crème of zalf op je huid smeert, trekt een groot gedeelte hiervan in de huid. Klassieke cosmetica producten bestaan voor een groot gedeelte uit verschillende synthetische ingrediënten die niet op of in de huid thuishoren. Deze producten kunnen dan ook zorgen voor vervelende bijwerkingen op de langere termijn. Bij het gebruik van natuurlijke producten is het tegenovergestelde het geval. Dankzij de natuurlijke ingrediënten, wordt de huid niet enkel van buiten, maar ook van binnen behandeld. Zo ga je met natuurlijke huidverzorging dan ook niet alleen voor snelle resultaten, maar ook voor een langdurig resultaat. Dat dankzij de diepgaande verbeteringen van de natuurlijke ingrediënten.
3. Ingrediënten zijn goed voor je lichaam en de natuur

Een derde reden, die misschien nog wel veel belangrijker is dan de eerste twee, is dat producten van natuurlijke ingrediënten beter zijn voor je huid en je lichaam. Mensen hebben het vaak niet in de gaten, maar 60% van een verzorgingsproduct, deodorant, of make-up product komt in je bloed terecht. Als je enkel klassieke cosmetica gebruikt, komen de vaak chemische ingrediënten dan ook vaak in je bloed en je lichaam terecht. Dit kan hele vervelende gevolgen hebben, van een onrustige huid tot hormoondisbalansen.
Bij natuurlijke huidproducten, zoals een natuurlijke gezichtsreiniger, zorg je ervoor dat de stoffen die door je lichaam worden opgenomen juist goed voor je lichaam zijn! Dit zorgt er niet alleen voor dat de huid beter reageert op de behandelingen, maar ook dat je lichaam geen synthetische ingrediënten hoeft te verwerken!

Een extra voordeel is dat biologische ingrediënten vele malen beter zijn voor de natuur en het milieu dan klassieke ingrediënten. Biologische ingrediënten moeten namelijk voldoen aan strenge voorwaarden om de stempel “biologisch” te mogen gebruiken. Met het gebruik van biologische ingrediënten ben je er dan ook zeker van dat je een duurzaam product gebruikt.

4. Producten op maat

Wanneer je kiest voor natuurlijke huidverzorging van merken als S.P.A. of Les Gavots , kies je voor een puur natuur product dat gemakkelijk te mengen is met andere producten van dit krachtige merk. Daardoor kan de specialiste dan ook zorgen dat de producten op een perfecte manier aansluiten op jouw specifieke huid. Hierdoor kan een product vele malen efficiënter en gerichter werken dan een standaard product.


Meer over de werking van producten op maat vind je hier !


Daarom kies je voor natuurlijke huidverzorging!

In dit artikel heb je de top 4 redenen gevonden waarom ook jij het beste over kunt stappen op de natuurlijke huidverzorging. Vraag je specialiste naar de beste huidproducten voor vrouwen of de mogelijkheden op het gebied van betaalbare natuurlijke huidverzorging. Een goede praktijk voor natuurlijke huidverzorging kan je dan ook gemakkelijk adviseren op het gebied van natuurlijke huidverzorging.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van biologische of veganistische make-up producten? Dan vind je hier meer informatie !